Προσκλητήριο σε όλες τις δυνάμεις της κεντροδεξιάς απηύθυνε ο Αντ.Σαμαράς

Αθήνα
Σε συστράτευση όλων των δυνάμεων της κεντροδεξιάς, που βρίσκονται εντός και εκτός Βουλής, κάλεσε στη διάρκεια της συνεδρίασης της εκτελεστικής γραμματείας της ΝΔ, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Αντώνης Σαμαράς. Τόνισε ότι αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία κεντροδεξιού μετώπου με φιλευρωπαϊκού προσανατολισμό «πέρα από προσωπικές διαφορές».

Η δήλωση Σαμαρά έγινε λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Αναφερόμενος στους πέντε άξονες διαλόγου που έθεσε την Τρίτη ο κ. Τσίπρας, ο κ. Σαμαράς σχολίασε ότι «άλλο η τροποίηση των όρων του μνημονίου και άλλο η μονομερής καταγγελία του».

Συμπλήρωσε ότι η μονομερής καταγγελία του μνημονίου που ζητεί ο κ. Τσίπρας οδηγεί αναπόφευκτα στην έξοδο από την ευρωζώνη και κάλεσε να σταματήσει «αυτή η ανευθυνότητα».

Επίσης, πρόσθεσε ότι οι «αψυχολόγητες δηλώσεις για τις καταθέσεις» [σ.σ. του Δ.Στρατούλη] προκαλούν μεγάλη ανησυχία στον κόσμο.

«Ο λαός δεν έδωσε εντολή να διαλυθεί η χώρα και να βγει από την ευρωζώνη» είπε ακόμη ο κ. Σαμαράς.

Ακόμη, κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να έχει συνέλθει ώς το απόγευμα». «Αν δεν το κάνει θα σημαίνει ότι ο ίδιος προσπαθεί να δημιουργήσει ένα αντιευρωπαϊκό μέτωπο, για να πάμε ξανά σε εκλογές»σημείωσε.