Προωθείται η δημιουργία των Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών, λέει ο Ν. Μηταράκης

Αθήνα
«Το στοίχημα είναι να επιτευχθεί σταθεροποίηση και ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή», καθώς, «αυτή η κοινωνία έχει ξεπεράσει προ πολλού τις αντοχές της», επισήμανε την Τρίτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Aδιαπραγμάτευτη θέση της κυβέρνησης είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ, είπε και συμπλήρωσε ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής πολιτικής είναι αναγκαίο, αλλά δεν είναι ικανό από μόνο του να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε την ανάγκη άμεσα το φορολογικό σύστημα να γίνει σταθερό. Κομβικός στόχος, όπως είπε, είναι να έρθουν επενδύσεις και κεφάλαια στην Ελλάδα και η χώρα να γίνει φιλική στην επιχειρηματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πόρτες του υπουργείου, υπογράμμισε, θα είναι ανοικτές για τους επενδυτές.

Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες

Αναφερόμενος στις Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες, σημείωσε ότι προωθείται η δημιουργία τους με προστασία, όπως είπε, των εργασιακών δικαιωμάτων.

Την ίδια ώρα, σημαντικό κρίνεται από τον ίδιο η επιστροφή του εξαγωγικού ΦΠΑ, αλλά και η προ αδειοδότηση στην διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων, γιατί μέσω αυτής επιτυγχάνεται αύξηση της αξίας για την κρατική περιουσία.

Ο κ. Μηταράκης, ανέφερε ακόμη ότι μέσω αυστηρότερου πλαισίου προσλήψεων θα επιτευχθεί η ποσοτική μείωση του Δημοσίου και σημείωσε ότι η αποτελεσματικότητα και όχι η ποσότητα είναι το πρόβλημα του δημόσιου τομέα.

Πηγή: in.gr