Σε ένα άρθρο θα έλθει στη Βουλή όλο το πακέτο των δυσβάσταχτων μέτρων

Αθήνα

Όλα τα μέτρα θα πάνε στη Βουλή σε ένα άρθρο, δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, το μεσημέρι της Πέμπτης.Ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην κατάθεση του πακέτου των μέτρων στη Βουλή τις επόμενες ημέρες και πως ο Π.Τσακλόγλου, πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, είναι εξουσιοδοτημένος να ενημερώσειο Euroworking Group πως η διαδικασία για τη θεσμοθέτησή τους προχωρά.

Αναφερόμενος στις διαφωνίες της ΔΗΜΑΡ για τα εργασιακά, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι είναι το μοναδικό αγκάθι στη συμφωνία και εξέφρασε την ελπίδα το κόμμα του Φώτη Κουβέλη να συναινέσει το συντομότερο δυνατόν.

Πάντως, δεν άφησε κανένα ενδεχόμενο ανοιχτό για υπαναχώρηση στα αιτήματα της ΔΗΜΑΡ, και ειδικά στην κατάθεση των εργασιακών σε ξεχωριστό άρθρο, λέγοντας πως αντιστοίχως και το ΠΑΣΟΚ θα ήθελε 15 διαφορετικά άρθρα, «και θα είχε και δίκιο».

Μάλιστα σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι θα συμβεί αν ο κ. Κουβέλης δεν συναινέσει, ο κ. Στουρνάρας απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν θα είναι ωραίο, διότι είναι ένας κυβερνητικός συνασπισμός τριών κομμάτων. Δεν θα είναι ωραίο ένα από τα κόμματα να μη συμμετάσχει στη συμφωνία αυτή.»

Επίσης, διέψευσε τις πληροφορίες πως έχει ξεκινήσει με την τρόικα συζήτηση για να μην περιληφθούν τα εργασιακά στο πακέτο μέτρων που θα ψηφισθεί από τη Βουλή, αλλά σε επόμενο χρόνο.

Στις 6.30 το απόγευμα ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία και θα ενημερώσει.

 

Σε ερώτηση για το τι θα συζητηθεί με τα στελέχη, απάντησε: «Δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη ατζέντα. Τα πάντα. Είναι παλαιοί φίλοι, εξάλλου.»

Πάντως στο ΠΑΣΟΚ έχει ήδη δημιουργηθεί θέμα με την τροπολογία Στουρνάρα για τις αποκρατικοποιήσεις.

Πηγή: In.gr