Σκέψεις για ΦΠΑ 10% και 20%

Δύο συντελεστές ΦΠΑ ύψους 10% και 20% φιλοδοξεί να θεσπίσει ο Παντελής Οικονόμου στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι στόχος του δεν είναι μόνο να μην ισχύσει η μετακίνηση προϊόντων και υπηρεσιών από το 13% στο 23%, αλλά να επιβάλει μόνο δύο συντελεστές.

«Πρώτη μου σκέψη και φιλοδοξία είναι μόνο δύο συντελεστές ΦΠΑ 10% και 20%. Εκεί θα εντάξω με αναπτυξιακά κριτήρια και τον τουρισμό» είπε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Έχει γίνει προαναγγελία αύξησης ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 23%. Σκοπός είναι αυτό να μην ισχύσει. Είπα και στο τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικας ότι αυτό δεν είναι παραγωγικό. Οφείλω όμως να βρω μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι το υπουργείο μελετάει αν είναι εφικτό αν ισχύουν μόνο δύο συντελεστές, ενώ για τα τέλη κυκλοφορίας είπε στον Σκάι: «Δεν μπορεί ένας πολύτεκνος με ένα παλιό ΙΧ 10 ετών να πληρώνει το ίδιο με αυτόν που πήρε μια τζιπάρα. Αναγνωρίζω ότι υπάρχει πρόβλημα άνισης μεταχείρισης».

Πηγή: real.gr