Σταμπουλίδης: Η αγορά πρέπει να λειτουργήσει άμεσα έστω και με click away


Την ανάγκη για την επαναλειτουργία της αγοράς άμεσα έστω και με την μέθοδο του click away επεσήμανε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

 

Μιλώντας στο Open ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ανέφερε: «Επιμένουμε ότι πρέπει να λειτουργήσει η αγορά άμεσα. Αυτός είναι ο στόχος. Αυτό θα φέρει οξυγόνο στα δημόσια έσοδα και στις επιχειρήσεις για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Οι επιχειρήσεις είναι ζωντανοί οργανισμοί. Έχουν υποχρεώσεις αλλά και εργαζόμενους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμπουλίδης. 

«Κανείς μας δεν θέλει τα καταστήματα κλειστά. Όμως δεν ζούμε σε μία κανονική περίοδο. Βήμα βήμα προχωράμε στην επόμενη ημέρα» υπογράμμισε ο κ. Σταμπουλίδης ενώ τόνισε ότι το click away δεν επιβάρυνε την επιδημιολογική κατάσταση.

Ο Γενικός Γραμματέας κάλεσε τους επιστήμονες να είναι φειδωλοί στις δηλώσεις τους και να μην προκαλούν πανικό. Είπε πως οι εκπτώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν σήμερα, με κλειστά καταστήματα δεν γίνονται επί της ουσίας. 

Σημείωσε πως το μήνυμα είναι ότι πρέπει να επανεκκινήσει η αγορά με κανόνες για να αναπνεύσει η οικονομία ενώ τόνισε πως η ατζέντα με τις προτάσεις θα διαμορφωθεί μέσα στην εβδομάδα και οι αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή. Source link