Στα 2,27 τρισ. ευρώ οι τραπεζικές καταθέσεις στη Γερμανία

Την ώρα που στην άλλη Ευρώπη υπάρχουν απώλειες

Οι καταθέσεις στη Γερμανία αυξήθηκαν στο τέλος του περασμένου Απριλίου κατά 4,4% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και έφθασαν τα 2,17 τρις. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Αντίθετα, οι καταθέσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 16% στο ίδιο διάστημα, ενώ μειώθηκαν κατά 6% στην Ισπανία, την Ιρλανδία και την Ελλάδα, εφόσον ληφθούν οι τρεις αυτές χώρες ως σύνολο.

Οι γερμανικές τράπεζες πλημμυρίζουν στη ρευστότητα από εισροές καταθέσεων, έχοντας επωφεληθεί και από τη ρευστότητα πάνω από 1 τρις. ευρώ που χορήγησε η ΕΚΤ με τριετή δάνεια στις τράπεζες της Ευρωζώνης το περασμένο εξάμηνο.

«Οι γερμανικές τράπεζες επωφελούνται από τη φυγή στην ποιότητα. Αυτός είναι ο λόγος που έχουν εισροές καταθέσεων και έχουν λιγότερα προβλήματα αναχρηματοδότησής τους από τις άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες», δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής τραπεζικής εποπτικής αρχής (Bafin) Ράιμουντ Ρέζελερ σε συνέντευξη τύπου.

Οι καταθέτες ακολουθούν τους επενδυτές ομολόγων, οι οποίοι ώθησαν το κόστος δανεισμού για τα 10ετή γερμανική ομόλογα στο χαμηλότερο επίπεδο την 1η Ιουνίου.

Πηγή: banknews.gr