Στην ανάγκη για συνεργασίες μεταξύ των τραπεζών αναφέρθηκε ο Π. Θωμόπουλος του ΤΧΣ

Αισιόδοξος ότι το προσεχές διάστημα η Ελλάδα θα επιτύχει θετικούς ανάπτυξης, δήλωσε τη Δευτέρα από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Παναγιώτης Θωμόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην περίοδο 2013 – 2014 θα έχει επιτευχθεί η σταθεροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Ο κ. Θωμόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασιών μεταξύ των τραπεζών προκειμένου να μπορέσουν να σταθούν στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Ο επικεφαλής του ΤΧΣ επισήμανε ότι το Ταμείο έχει κατανείμει έως σήμερα 18 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Ο κ. Θωμόπουλος ανέφερε ότι οι τράπεζες έχουν προχωρήσει σε μείωση του λειτουργικού τους κόστους, καθώς το προσωπικό έχει μειωθεί, ενώ, επιπλέον, έχουν περικοπεί τόσο οι αποδοχές υψηλόβαθμων στελεχών όσο και των άλλων εργαζόμενων.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η ελληνική οικονομία χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και πως θα πρέπει να αναληφθεί η αντίστοιχη πολιτική ευθύνη η οποία θα ολοκληρώσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Πηγή: banknews.gr