Στο χαμηλότερο επίπεδο από τoν Σεπτέμβριο του 2009 οι υπηρεσίες στην Ευρωζώνη

Τα συνεχιζόμενα οικονομικά προβλήματα στις μικρότερες χώρες της Ευρωζώνης επεκτείνονται πλέον και στις μεγάλες οικονομίες

Ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα των υπηρεσιών στην Eυρωζώνη υποχώρησε για πέμπτο συνεχή μήνα τον Αύγουστο, καθώς οι προσδοκίες για το μέλλον παρέμεναν πολύ αρνητικές, σύμφωνα με μηνιαία έρευνα που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα.

Ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,5 μονάδες τον Αύγουστο, χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2009, έναντι 51,6 τον Ιούλιο.

Ο δείκτης παρέμεινε πάνω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Τα συνεχιζόμενα οικονομικά προβλήματα στις μικρότερες χώρες της Ευρωζώνης επεκτείνονται πλέον και στις μεγάλες οικονομίες, όπως η Γερμανία, οι οποίες έχουν στηρίξει επί μακρόν την εύθραυστη ανάκαμψη της περιοχής, σύμφωνα με τα στοιχεία.

«Η επιβράδυνση της μεταποιητικής δραστηριότητας, τα δριμύτατα μέτρα λιτότητας και οι ανησυχίες για την επιδείνωση της δημοσιονομικής κρίσης είχαν όλα δυσμενείς επιπτώσεις στη ζήτηση για υπηρεσίες το καλοκαίρι», είπε στέλεχος της Markit στο Reuters.

Ο δείκτης ΡΜΙ υπηρεσιών στη Γερμανία σημείωσε πτώση σε χαμηλό 22 μηνών στις 51,1 μονάδες, ενώ ο αντίστοιχος στη Γαλλία αυξήθηκε στις 56,8 μονάδες.