Συλλήψεις 400 διαδηλωτών στον Καναδά

Μεγάλη αναταραχή στην πρωτεύουσα της χώρας…

Τετρακόσιοι άνθρωποι συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο Μόντρεαλ του Καναδά στο τέλος διαδήλωσης που είχε κηρυχθεί παράνομη. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αρχές επέτρεψαν τη διεξαγωγή της επί τουλάχιστον τρεις ώρες, πριν αρχίσουν να σημειώνονται επεισόδια.

Οι φοιτητές του Κεμπέκ συνεχίζουν εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες μια έντονη διαμαρτυρία κατά της αύξησης των διδάκτρων στα πανεπιστήμια και της κυβέρνησης του τοπικού πρωθυπουργού Ζαν Σαρέστ που υιοθέτησε νόμο ο οποίος περιορίζει το δικαίωμα στη διαδήλωση, τον αποκαλούμενο από τους επικριτές του «νόμο ρόπαλο».

Η αστυνομία του Μόντρεαλ είχε ανακοινώσει ότι θα δεχόταν την πραγματοποίηση της διαδήλωσης όσο δεν σημειωνόταν κανένα επεισόδιο. Η κινητοποίηση ήταν αρχικά ειρηνική, καθώς οι διαδηλωτές έκαναν πορεία σε μήκος 10 χλμ χτυπώντας κατσαρόλες. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας κάποια άτομα πέταξαν πέτρες και βεγγαλικά στους αστυνομικούς.

Η κεφαλή της πορείας παγιδεύτηκε από την αστυνομία την ώρα που κατευθυνόταν προς μια συνοικία της νυχτερινής ζωής του Μόντρεαλ.

Οι συλληφθέντες, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν είχαν εμπλακεί στα επεισόδια, δεν προέβαλαν καμιά αντίσταση. Ακολούθησε επέμβαση των δυνάμεων καταστολής σε άλλες ομάδες διαδηλωτών που ήθελαν να βοηθήσουν αυτούς που είχαν περικυκλώσει οι δυνάμεις της τάξης.

Πηγή: banknews.gr