Συνάντηση Γ. Στουρνάρα με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

Περισσότερο από εθιμοτυπική θα είναι η συνάντηση που θα έχει σήμερα το απόγευμα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ΕΕΤ.

Στη συνάντηση, στην οποία ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Ζανιάς, θα μετάσχει με την ιδιότητα του προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, θα εξετασθούν ζητήματα σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και κυρίως το χρονοδιάγραμμα των αυξήσεων κεφαλαίου, τα σχέδια αναδιάρθρωσης που θα πρέπει να καταθέσουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας οι τράπεζες μέσα στο Αύγουστο, αλλά και ζητήματα σχετικά με τα επίπεδα ρευστότητας.

Ο κ. Στουρνάρας και ο κ. Ζανιάς αναμένεται να αναφερθούν και στις αποφάσεις του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής το οποίο αποφάσισε η ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών να γίνει από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης ESM, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αντιμετωπισθούν και παρόμοιες περιπτώσεις με αντίστοιχο τρόπο στο μέλλον.

Τέλος, στη συνάντηση αναμένεται να τεθεί και η θέση που προσφάτως έχουν διαμορφώσει τα ευρωπαϊκά όργανα -κυρίως η ΕΚΤ-  με αφορμή τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα της Ισπανία και η οποία συνίσταται στην συμπερίληψη και των ομολογιούχων πρώτης εξασφάλισης στους επενδυτές που θα υφίστανται απομειώσεις κατά την αναδιάρθρωση των τραπεζών.

Πηγή: banknews.gr