Συνεδριάζει εκτάκτως η εκτελεστική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ για τα εργασιακά

Αθήνα

Έκτακτη συνεδρίαση στις 5:30 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει η εκτελεστική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, για να συζητήσει τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και τη θέση του κόμματος μπροστά στη σημερινή πραγματικότητα.

«Αγκάθι» αποτελεί η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για τα εργασιακά, την οποία η ΔΗΜΑΡ χαρακτηρίζει μεν βελτιωμένη, αλλά θεωρεί ότι υπάρχουν ακόμα σημαντικές εκκρεμότητες.
Το «θρίλερ» ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης, αφού ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ανακοίνωσε πως η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για το σύνολο των μέτρων έκλεισε με υποχώρηση της τρόικας στα θέματα των εργασιακών.

Ακολούθησαν οι πληροφορίες από τη ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με τις οποίες το κόμμα του κ. Κουβέλη δεν δεχόταν τις νέες προτάσεις αποδεκτή βάση συζήτησης και πολύ περισσότερο συμφωνίας.

Στη συνέχεια υπήρξε μαραθώνια συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ κατά την οποία, αν και κρίθηκε πως επήλθε πρόοδος, η θέση του κόμματος παραμένει σταθερή να μην ψηφίσει τα εργασιακά, καθώς θεωρεί ότι υπάρχουν ακόμα σημαντικές εκκρεμότητες. Τη θέση αυτή στήριξαν και οι 16 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.

Η κατάσταση περιπλέκεται από τις πληροφορίες για πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή προς ψήφιση τη συμφωνία με την τρόικα, περιλαμβανομένων των εργασιακών, σε ένα άρθρο.

Σε μία τέτοια περίπτωση, η ΔΗΜΑΡ δεν θα έχει την ευκαιρία να υπερψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο και να απέχει της ψηφοφορίας για τις αλλαγές στα εργασιακά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η στάση του κόμματος του Φώτη Κουβέλη και στην περίπτωση του ενός άρθρου είναι ότι δεν θα ψηφίσει, θεωρώντας ότι οι κόκκινες γραμμές που τίθενται στην πολιτική πρέπει να τηρούνται.

Πηγή: In.gr