Τζεφ Μπέζος: Πούλησε μετοχές της Amazon έναντι 2,48 δισ. δολαρίωνΟ ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Amazon, Τζεφ Μπέζος, πούλησε περίπου 740.000 μετοχές της εταιρείας του έναντι 2,48 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά την τρέχουσα εβδομάδα.


Σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, οι πωλήσεις μετοχών των μετοχών που έγιναν τη Δευτέρα και Τρίτη είχαν προσυμφωνηθεί μέσω ενός σχεδίου συναλλαγών 10b5-1. Ο Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, με την αξία της περιουσίας του να εκτιμάται περίπου στα 191 δισ. δολάρια, πούλησε το 2020 μετοχές της Amazon έναντι 9 δισ. δολαρίων, με ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των χρημάτων να πηγαίνουν για την υλοποίηση του διαστημικού προγράμματος της εταιρείας του Blue Origin με σκοπό την αποστολή ιδιωτών στο διάστημα. 

Όπως αναφέρει το Bloomberg, αυτή η κίνηση του Αμερικανού μεγιστάνα δεν αιφνιδίασε την αγορά, αφού η Blue Origin έχει μείνει πίσω από τη SpaceX όσον αφορά τη μάχη του διαστήματος.


Η εταιρεία του Μπέζος έχασε από τη SpaceX και την United Launch Alliance (ULA) συμβάσεις με τη NASA αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων που ξεκινούν το 2022 και πλέον η Blue Origin μπαίνει στη μάχη για να κερδίσει έναν νέο διαγωνισμό, αν θέλει να καθιερωθεί ως συνεργάτης της NASA. 

Το χαρτοφυλάκιο της Blue Origin περιλαμβάνει την πώληση τουριστικών ταξιδιών στο διάστημα, υπηρεσίες εκτόξευσης βαρέων ανελκυστήρων για δορυφόρους και έναν εκφορτωτή  δορυφόρων εγχειρήματα τα οποία δεν είναι ακόμη πλήρως εμπορικά βιώσιμα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Amazon ανακοίνωσε ότι τριπλασίασε τα κέρδη της στο α’ τρίμηνο, σε σύγκριση το ίδιο διάστημα πέρυσι, και προέβλεψε πωλήσεις άνω των 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο. Η μετοχή της Amazon καταγράφει πτώση 5% την τελευταία εβδομάδα, ενώ η τιμή της παραμένει σχεδόν αμετάβλητη σε ετήσια βάση.Source link