Την συμβολή των τραπεζών στην ανάκαμψη της οικονομίας ζήτησε ο πρωθυπουργός

Αθήνα
Οι τράπεζες πρέπει να συμβάλουν καθοριστικά στην ενίσχυση της ρευστότητας και στην ανάκαμψη της οικονομίας, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο προεδρείο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και στους διοικητές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, σε συνάντηση που είχε την Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Παρών ήταν και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν την επόμενη μέρα της ανακεφαλαιοποίησης για το τραπεζικό σύστημα.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε, παράλληλα, να εξεταστούν οι προϋποθέσεις για μείωση των επιτοκίων για την ανακούφιση των δανειοληπτών.

Οι τραπεζίτες, με τη σειρά τους, ζήτησαν η αναδιοργάνωση του τραπεζικού συστήματος να γίνει με σταθερά βήματα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από την πλευρά της Alpha Bank o Γιάννης Κωστόπουλος, της Εθνικής ο Γιώργος Ζανιάς, της Eurobank o Χρήστος Μεγάλου και της Τράπεζας Πειραιώς ο Μιχάλης Σάλλας.

Στο τέλος Ιουλίου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τα σχέδιά της για την περαιτέρω θωράκιση και ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος.

Εξερχόμενος από την συνάντηση ο υπουργός Οικομικών δήλωσε:

«Τώρα που τελείωσε με επιτυχία η φάση ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και έχουμε, πια, ένα τραπεζικό σύστημα με τέσσερις πυλώνες, θέλαμε να ακούσουμε τις απόψεις των τραπεζιτών για την ελληνική οικονομία και ανταλλάξαμε απόψεις.

Το θέμα της ρευστότητας είναι ένα από τα θέματα που κουβεντιάσαμε και ακούσαμε τις απόψεις των τεσσάρων τραπεζών.»