Τη διαγραφή του Σωτήρη Χατζηγάκη αποφάσισε ο Αντώνης Σαμαράς

Την διαγραφή του βουλευτή Τρικάλων και πρώην υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη αποφάσισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του κ. Χατζηγάκη ότι «ορισμένα ακροδεξιά στοιχεία της ΝΔ με την ταμπέλα της λαϊκής δεξιάς, πάνε να αλλοιώσουν την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος»

Ο πρώην υπουργός αναφερόταν στις δηλώσεις του επίσης βουλευτή Πάνου Καμμένου, ο οποίος διαφώνησε ανοικτά με το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

«Εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω. Και στο απόσπασμα να με βάλουν, δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσω. Αντί να με διαγράψουν τα παιδιά μου και οι γενιές που έρχονται και να με φτύνει ο κόσμος στο δρόμο, ως προδότη της πατρίδας μου, προτιμώ να με διαγράψει η Συγγρού. Εάν θέλουν να με διαγράψουν ας με διαγράψουν» είπε.

Ο κ. Χατζηγάκης επεσήμανε ότι το κόμμα είναι ευρωπαϊκό, εθνικό, αστικό και πολυκομματικό και φυσικά στους κόλπους του έχει και στελέχη της λαϊκής Δεξιάς και του μεσαίου χώρου.

Ο βουλευτής Τρικάλων και πρώην υπουργός, όπως λένε στη λεωφόρο Συγγρού, είχε εδώ και καιρό δοκιμάσει τις αντοχές και τις ανοχές της ηγεσίας της ΝΔ, την οποία, πολλές φορές είχε αμφισβητήσει, καλώντας την επιδείξει μια πιο συναινετική λογική απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς με επιστολή που αποστέλλει στον πρόεδρο της Βουλής, Φ.Πετσάλνικο, τού γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τον βουλευτή Τρικάλων, Σωτήρη Χατζηγάκη.

» Οι δηλώσεις του Σ.Χατζηγάκη για δήθεν ύπαρξη ‘ακροδεξιών σταγονιδίων’ μέσα στη Νέα Δημοκρατία, προσβάλλουν βαθύτατα τους βουλευτές και τα στελέχη της παράταξης. Μίας παράταξης ιστορικά προσηλωμένης στα δημοκρατικά ιδεώδη.

» Η αναφορά του για δήθεν ύπαρξη ‘τάσεων’ μέσα στη Νέα Δημοκρατία είναι, επίσης, ευθέως αντικαταστατική. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος Γ.Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή αυτή, τον Σ.Χατζηγάκη με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας.»