Το Μνημόνιο είναι ο λιγότερο δύσκολος δρόμος» λέει ο Μπαρόζο στον πρωθυπουργό

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Την ετοιμότητα της Επιτροπής να στηρίξει την Ελλάδα, εφόσον η χώρα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της μετέφερε στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμένο, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο κατά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.

Ο Πορτογάλος αξιωματούχος τόνισε ότι η Ευρωζώνη έχει δείξει την αλληλεγγύη της στον ελληνικό λαό και ότι είναι κοινή πεποίθηση όλων ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ενιαίο νόμισμα.

«Μακάρι να υπήρχε ευκολότερος τρόπος. Οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες, αλλά η εφαρμογή του προγράμματος είναι ο λιγότερο δύσκολος δρόμος για την έξοδο από την κρίση» υπογράμμισε ο Μπαρόζο.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα, ο πρόεδρος της Επιτροπής ζήτησε να ενημερωθεί για το πολιτικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα, εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τoν κ. Μπαρόζο ότι η Ελλάδα οδεύει στις εκλογές σε ήρεμο κλίμα. Παράλληλα τον ενημέρωσε για τις θέσεις με τις οποίες προσέρχεται η Ελλάδα σε ό,τι αφορά την ανάγκη τόνωσης της ανάπτυξης στη σημερινή άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Ο κ. Πικραμμένος τόνισε στον επικεφαλής της Κομισιόν ότι η Αθήνα συμφωνεί στην ανάγκη να εκδοθούν ομόλογα έργων, καθώς και στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της Ευρωπαϊκής τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Επίσης, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει αποδέσμευση των πόρων για την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων μέσω του ειδικού μηχανισμού επιμερισμού κινδύνου και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά με 6,5 δισ. ευρώ από το ισχύον πακέτο βοήθειας.

Πηγή: In.gr