Το πακέτο μέτρων έχει σχεδόν κλείσει, εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών

«Η τρόικα έκανε κάποιες υποχωρήσεις»
Το πακέτο μέτρων έχει σχεδόν κλείσει, εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών

Την εκτίμηση ότι το πακέτο μέτρων έχει ουσιαστικά κλείσει διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη διάρκεια σύντομης συνομιλίας του με δημοσιογράφους, εξερχόμενος από τη Βουλή, όπου η έγινε η σύσκεψη του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο, αμέσως μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την τρόικα στο μεγαλύτερο μέρος του πακέτου» υπογράμμισε ο Γιάννης Στουρνάρας. «Οι συνομιλίες συνεχίζονται για τα εργασιακά ζητήματα με στόχο τη βελτίωση των όρων. Η τρόικα έχει κάνει ορισμένες παραχωρήσεις» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Όπως μετέδωσε το Mega, o κ. Στουρνάρας συμπλήρωσε ότι ο ίδιος σκοπεύει να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή, λέγοντας πως από κει και πέρα ο κ. Κουβέλης ας κάνει ό,τι νομίζει.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σύσκεψη των αρχηγών ο υπουργός Εργασίας παρουσίασε έναν κατ’ αρχήν συμβιβασμό με την τρόικα που αφορούσε σε «πάγωμα» των τριετιών, διευθέτηση του χρόνου εργασίας και αποζημιώσεις.

Όπως διεφάνη και από τις δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη, η ΔΗΜΑΡ απέρριψε κατηγορηματικά τις προτάσεις αυτές, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε πως τα εργασιακά πρέπει να μείνουν στο «ακραίο σημείο» του περασμένου Μαρτίου.
Σε σύντομη δημόσια δήλωσή του, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η σκληρή διαπραγμάτευση συνεχίζεται και έστειλε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, περιλαμβανομένων των κυβερνητικών εταίρων: «Κοιτάζω μόνο μπροστά ζητώντας τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα. Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι τολμήσουμε».

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ σχολίασαν ότι «εμείς αντιλαμβανόμαστε πως με τη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς λέει πως θα κάνει μέσα στις επόμενες ώρες όλα όσα ανέλαβε να κάνει στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ώστε αύριο να μπορεί να οριστικοποιηθεί ένα πλαίσιο που θα διασφαλίζει την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση, θα γίνεται δεκτό ως αξιόπιστο διεθνώς και θα δίνει ασφάλεια και προοπτική στους Έλληνες».

http://news.in.gr