Το Παρίσι αναζητεί έως 10 δισ. ευρώ για τη μείωση του ελλείμματος στο 4,5% μέχρι το τέλος του 2012

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί επιβεβαίωσε, την Δευτέρα, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο i-Tele, ότι η γαλλική κυβέρνηση αναζητεί 7 έως 10 δισεκατομμύρια ευρώ για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 4,5% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Γάλλος υπουργός δεν διευκρίνισε το ακριβές ποσό που θα πρέπει να εξοικονομηθεί από τις δημόσιες δαπάνες ή να προστεθεί στα δημόσια έσοδα.

Το νομοσχέδιο για την αναθεώρηση του προϋπολογισμού θα παρουσιασθεί στις 4 Ιουλίου στο υπουργικό συμβούλιο και θα περιλαμβάνει εκτός από την μείωση κατά 30% των αποδοχών του προέδρου και του πρωθυπουργού της Γαλλίας, μέτρα αύξησης της φορολογίας.

Την Παρασκευή από τη Ρώμη, ο Φρανσουά Ολάντ είχε διευκρινίσει ότι η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να εκπληρώσει την ανάγκη της χρηματοδότησης.

«Οι μεσαίες τάξεις δεν θα θιγούν από τα μέτρα που θα ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες» διαβεβαίωσε.

Για την ανάταξη των δημοσιονομικών, ο Φρανσουά Ολάντ σκοπεύει, όπως είπε, να απευθυνθεί στον «πατριωτισμό όσων επωφελήθηκαν περισσότερο από τις φορολογικές ελαφρύνσεις, χωρίς να υπάρχει πρόθεση τιμωρίας, διότι έχουμε την ανάγκη όλων».

Πηγή: banknews.gr