Τρίτο και τέταρτο πακέτο στην Ελλάδα «βλέπει» αξιωματούχος της ΕΚΤ

Αθήνα
Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω στήριξη και για χρονικό διάστημα που ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερο από αυτό που αναμένεται εξέφρασε ο βέλγος κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λικ Κοέν μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό La Premiere. 

Εξήγησε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια και ίσως όχι μόνο μία φορά, αλλά δύο, περιγράφοντας έτσι όχι μόνο ένα τρίτο, αλλά και ένα τέταρτο πακέτο βοήθειας.

«Είναι σαφές ότι δεν βρισκόμαστε στο τέλος του ελληνικού προβλήματος. Θα χρειαστεί να καταβάλουμε και άλλες προσπάθειες σίγουρα μία ίσως και δύο φορές ακόμη. Θα χρειαστεί να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει πρόοδος αλλά είναι πολύ αργή. Φυσικά, η οικονομική βάση της Ελλάδας είναι εξαιρετικά μικρή και θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να ξαναλειτουργήσει σταδιακά», είπε ο Κοέν.

«Το πρόβλημα στην αρχή ήταν η θέληση των άλλων χωρών να βοηθήσουν. Αυτό λύθηκε από τις κυβερνήσεις και επίσης από την ΕΚΤ», δήλωσε ακόμα, προσθέτοντας ότι το ελληνικό πρόβλημα δεν αποτελεί πλέον απειλή για το ίδιο το οικοδόμημα της ευρωζώνης.

Πηγή: In.gr