«Φρούδες ελπίδες» το νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, λέει το Βερολίνο

Βερολίνο, Γερμανία
Συνεχίζει να αποκλείει η γερμανική κυβέρνηση -τουλάχιστον δημοσίως- τα σενάρια για ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών Νόρμπερτ Μπάρτλε, έκανε λόγο την Τρίτη για «φρούδες ελπίδες», σχολιάζοντας συνέντευξη του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη στην εφημερίδα Die Welt, όπως επισημαίνει η Deutsche Welle.
Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης, ερωτηθείς εάν ένα δεύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους θα ήταν η ένδειξη αλληλεγγύης την οποία ζητά ο ίδιος από τους ευρωπαίους εταίρους, είπε:

«Εκπληρώνουμε τους όρους της τρόικας και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επιτύχουμε στο τέλος του χρόνου ένα διαρθρωτικό πλεόνασμα. Εάν φανούμε αξιόπιστοι και εκπλήξουμε θετικά, είμαι βέβαιος ότι οι Ευρωπαίοι θα επιδείξουν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα. Η καλύτερη απόδειξη είναι η δουλειά μας».

Ο εκπρόσωπος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος για θέματα προϋπολογισμού, Νόρμπερτ Μπάρτλε, σε δηλώσεις του στο Reuters τόνισε ότι «είναι εξοργιστικό ότι πολιτικοί στην Ελλάδα εικοτολογούν εκ νέου για ένα κούρεμα. Αυτό προκαλεί φρούδες ελπίδες», όπως είπε, που δεν έχουν καμία σχέση με τα σημερινά δεδομένα.

Ο κ. Μπάρτλε προσθέτει ότι «το Δεκέμβριο του 2012 το Eurogroup συμφώνησε να εξετάσει τη λήψη περαιτέρω μέτρων, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος μείωσης του χρέους. Δεν έγινε όμως λόγος για κούρεμα», όπως τονίζει.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να υλοποιήσει το συμπεφωνημένο πρόγραμμα και να παρουσιάσει το 2014 πρωτογενές πλεόνασμα.

Πηγή: In.gr