«Όχι» σε μείωση αποζημιώσεων – κύριων συντάξεων προϊδεάζει ο Κουτρουμάνης την τρόικα

Για προσπάθεια να μην υπάρξει περαιτέρω μείωση του εφάπαξ έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Διαβεβαίωσε, επίσης ότι δεν τίθεται ζήτημα μείωσης των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης και πως δεν εξετάζεται μείωση των κύριων συντάξεων -αιτήματα που αναμένεται να θέσει η τρόικα τον Ιούνιο.


Για τα καινούργια εφάπαξ ανέφερε ότι γίνονται μελέτες που θα αποσαφηνίσουν ποιες πρέπει να είναι οι προσεγγίσεις.
Σχετικά με τις επιπτώσεις του PSI στα Ταμεία, ο Γ.Κουτρουμάνης ανέφερε πως οι ζημιές τους από το κούρεμα θα φτάσουν τα 11 δισ. ευρώ, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει ρύθμιση για την κάλυψη των απωλειών.
Ο υπουργός ανέφερε μάλιστα πως «εάν τα ταμεία ρευστοποιούσαν τα ομόλογα που διακρατούν σήμερα θα εισέπρατταν μόλις το 25% με 30% της ονομαστικής τους αξίας».
«Η οικονομία θα κρίνει το μέλλον των Ταμείων»
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι όλα, σε σχέση με τα Ταμεία, θα κριθούν από την πορεία της πραγματικής οικονομίας -και κυρίως στο μέτωπο της ανεργίας και της επακόλουθης μείωσης των εσόδων από εισφορές.
«Αν δεν υπάρξει σταθεροποίηση το 2013 θα έχουμε προβλήματα στα ασφαλιστικά ταμεία», είπε ο υπουργός, σημειώνοντας πως «το κλίμα τους τελευταίους μήνες ήταν αρνητικότατο».
Παράλληλα, ο υπουργός προανήγγειλε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής από τον Απρίλιο.

Πηγή: In.gr